10 Φεβρουαρίου 2010

WELL DONE EUROPE

The Chap live at synch festival 06


"Μεγάλη μέρα !!!" για τους Chap όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν μέσω της σελίδας τους στο MySpace. 15 μόλις ώρες πριν ξεμπέρδεψαν με το τελικό master του νέου τους άλμπουμ. 
 
Και εγώ, έχω την τιμή να το έχω ΗΔΗ στα χέρια μου, αμιξάριστο βέβαια. Τυπικό Chap, σκέφτομαι σαν γνήσιος fan, μόλις το "Pain Fan" ξεκινά. Όπως ακριβώς όταν ακούς το «Remain in Light» λες τυπικό Talking Heads!!!



Από τις πρώτες νότες της εγκεφαλικής ποπ του "Even your friend" καταλαβαίνω ότι θα γίνει το αγαπημένο μου κομμάτι. Το ακούω τρεις φορές ανακόπτοντας τη ροη του άλμπουμ. Οι 5 πλέον Chap, έχουν αλλάξει? Μετά από το τρομερό «Mega Breakfast» έχουν το άγχος του... τέταρτου δίσκου? υπάρχει άραγε τέτοιο άγχος?
Το «We work in bars” πάντως είναι κομματάρα, σίγουρα φτιαγμένο χωρίς άγχος.



Ο Πάνος και η Claire ζουν στο Λονδίνο, ο Keith και η Berit (η οποία "τρέχει" εκεί και τους ΟΜΟ) στο Βερολίνο και ο Johannes διακτινίζεται στις άκρες αυτού του γεωγραφικού δίπολου. «Παρόλα αυτά οι Chap» έβαλαν το μυαλό τους να δουλέψει και μας αιφνιδιάζουν θετικά και πάλι.



Obviously” “Chalet Chalet
Η διασπορά τους αυτή σημαίνει άπειρες ώρες προβών και ηχογραφήσεων, όχι μόνο στο Λονδίνο όπως πρότινος, αλλά κυρίως στη διάρκεια της περιοδείας της μπάντας. Στο ενδιάμεσο των φεστιβάλ , των εμφανίσεων μα κυρίως μέσα στο βαν. Τις ώρες που έγραφαν διαδρομές αλλά και νέα τραγούδια όπως πιθανότατα τα “Few Horoscope”, “Torpor”, καλύπτοντας συγχρόνως μεγάλες αποστάσεις ανά την Ευρώπη και την Αμερική.


Προ καιρού ο Πάνος πρόβλεψε ότι «οι Chap θα τις περάσουν τις εξετάσεις (σ.σ. του νέου δίσκου) με λίαν καλώς. Νομίζω ότι μπορεί να χτυπήσουν και άριστα. Ανυπομονώ να ακούσω την τελική μορφή του άλμπουμ.
«We’ll see to your breakdownμια ακόμα φορά το "Even your friend".


Τους Chap, δεν τους λες πια Λονδρέζους, αλλά Ευρωπαίους. Οι ευρωπαίοι Chap τα καταφέρνουν πολύ καλά, ακούστε το “well done you” (το πρώτο single), το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι ίδιοι, οπότε αναφωνούν: WELL DONE EUROPE.

The Chap - Younger People
the HAM album
directed by lemonostiftis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails