13 Ιουνίου 2010

στο θέατρο Βράχων με τους Specials

Έχω την εντύπωση ότι ο περισσότερος κόσμος που βρισκόταν στο Θέατρο Βράχων (αλήθεια άνοιξαν οι πόρτες;) είχε ήδη πιάσει το peak της βραδιάς στην εμφάνιση των Dub Inc. οι οποίοι είναι - αν και με όχι πάντα σπουδαίες συνθέσεις - τρομεροί διασκεδαστές. Κάτι οι αβανταδόρικος χορός του παχουλού τραγουδιστή Hakim "Bouchkour" Meridja κάτι οι ξεσηκωτικες reggae απαγγελίες του Aurélien "Komlan" Zohou σε συνδυασμό με τις αραβικές μελωδίες και τα αφρικανικά κρουστά φαίνεται ότι κατάφεραν το ελληνικό κοινό να τους λατρέψει.

Έτσι το ίδιο κοινό, φάνηκε λίγο πιο συγκρατημένο στο βρετανικό cool των Specials. Δεν αναφέρομαι φυσικά στη μερίδα του κόσμου - συμπεριλαμβανόμενου και εμού - που βρέθηκε στο Kosmos Festival ειδικά για αυτούς. Παίζοντας ένα play list βασισμένο στις μεγαλύτερες τους επιτυχίες (τούτος είναι και ο λόγος που ο Jerry Dummers δεν παίζει πια μαζί τους) πέρασαν εύκολα τα standards που επιβάλλει μιας απλά αξιοπρεπής επανασύνδεση αφήνοντας πίσω υπόνοιες περί αρπαχτής. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να εισχωρήσουν με μια εμφάνιση σαν κι αυτή σε νέο κοινό μα σου έδιναν ένα ακόμα λόγο να θυμηθείς γιατί τους λατρεύεις ήδη από παλιά.

"A Message to You, Rudy", "Do the Dog", "It's Up to You" "Nite Klub" , "Doesn't Make It Alright", "Concrete Jungle","(Dawning of A) New Era", "Blank Expression", "Too Much Too Young", "Little Bitch" , "Enjoy Yourself", "Rat Race", "Man at C & A", "Do Nothing", “Gangsters”, "Stereotypes"

Αρνητικό στην εμφάνιση των Specials η αδικαιολόγητη (?) απουσία encore που κόστισε ένα παρατεταμένο γιουχάισμα στους διοργανωτές. Επίσης το ότι δεν έπαιξαν το Ghost Town ήταν ειλικρινά μια απογοήτευση για όλους, ίσως για μένα κάπως μικρότερη μιας και το έχω ακούσει ερμηνευμένο live επί Αθηναϊκού εδάφους, από τον Terry Hall κάμποσα χρόνια πριν.

Την βραδιά άνοιξαν οι Staff Benda Bilili, στους οποίους είμαι σίγουρος πως θα διασκέδαζα περισσότερο αν μου άρεσε το latin ska με δόσεις ρούμπας & κούμπιας που έπαιζαν στο μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισης τους. Αλλά δεν.

Παραθέτω το περίφημο Rat Race, όπως το βιντεοσκόπησα ατη συναυλία
:


Εδώ πάλι από την κάμερα μου το (A Dawning Of A) New Era

4 σχόλια:

  1. Ημουν στη συναυλία και θεωρώ την συμπεριφορά των Specials από κρύα έως και απαράδεκτη... Σαν να μας έκαναν καί χάρη... σνομπισμός, ψυχροί εκτελεστές... και 40 ευρώ δεν ήταν λίγα... για σιγά ρε παιδια ποιοι νομίζετε ότι είστε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτώντας μετά το τέλος της συναυλίας μου είπαν οτι επαιξαν ακριβως το play list. Είναι πάραυτα περιεργο που εφυγαν τόσο βιαστικά χωρίς encore. Είδα μόνο οτι πέσαν κάτι σπρωξιές στην προσπάθεια να ανακτήσουν το μικρόφωνο απο τα χέρια αυτής που είχε ανέβει στη σκηνή...
    Για την τιμή του εισιτηρίου θα συμφωνησω, αλλά εδώ έχει να κάνει με τους διοργανωτές.
    Κατα τ'άλλα - νομίζω θα συμφωνείς - χωρίς να πιάσουν ΤΗΝ απόδοση, έπαιξαν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To Gangsters το λάτρευα. Απο αυτούς, τον τραγουδιστή, δεν βγήκαν και οι Fun Boy Three?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βέβαια, και τα 3 μέλη των FB3 ήταν πριν στους Specials. Ο T.Hall και οι δυο αφροβρεττανοί N.Staple και L.Golding.
    - the lunatics are taking over the asylum -

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails