5 Σεπτεμβρίου 2010

αθήνα, μάνα μου


“…και νοιάζεται για την πόλη και τους δημότες της”, οφείλω να συμπληρώσω, προδομένος από το ίδιο μου το χέρι.


Καταχρώμενος την εμπιστοσύνη πολλών και την ελπίδα ότι μια διαφορετική ματιά θα ωφελούσε την πόλη, κατάντησε ο κος Νικήτας – η χρήση του συγκεκριμένου ρήματος ενδείκνυται - να λογίζεται από την πλειοψηφία ως ο πλέον αποτυχημένος δήμαρχος της Αθήνας.
Χωρίς το καταγεγραμμένο (ακόμα) σκάνδαλο στα οικονομικά του δήμου – ανάλογα των προκατόχων του – αφήνει πίσω του (είθε) μηδενική σχεδόν λίστα πεπραγμένων, θύμησες από αχρείαστες αν όχι διαιρετικές απόψεις στις περιόδους κρίσης (Δεκέμβριος 2008), ένα κομμένο παρκάκι καθώς και μια σειρά φωτογραφιών του με "λαμπερά" χαμόγελα και ακατανίκητα πουκάμισα.

Από τα ελάχιστα θετικά της δημαρχίας του – κι αυτό σίγουρα άθελά του – είναι η συσπείρωση συμπολιτών/γειτόνων γύρω από θετικούς στόχους όπως για παράδειγμα η αυτοδιαχείριση πάρκων (Κυψέλης, Ναυαρίνου) ή η κίνηση για την επανάκτηση των Εξαρχείων όπως και πληθώρα όμορφων σκεπτόμενων Αθηνοκεντρικών blogs.

“Έργο” αναμένεται να δούμε λίαν συντόμως, πρόχειρο και βιαστικό, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν αμείλικτες , με μόνο σκοπό ένα νέο σερί χαμόγελων και εγκαινίων μετά τις προσοδοφόρες διαφημίσεις (γιγαντοαφίσες δρόμων) και τα ματαιωμένα προσεχώς (πχ πεζοδρόμηση Αθηνάς) που διήρκεσαν σχεδόν μία τετραετία.
Θα ήθελα να μπορούσα να ταχθώ αναφανδόν υπέρ κάποιου πολιτικού αντιπάλου που να εκτιμώ, πέραν του φημολογούμενου “φαινόμενου” της κας Φώφης* το οποίο με εμπνέει βέβαια για περισσότερες τούτων, λέξεις, μα γηπεδικές αν όχι καφενειακές, και συνεπώς μη δημοσιεύσιμες.


Με ένα τραγούδι για κάποιον άλλο δήμαρχο, αυτόν του Simpleton, σκεφτόμουν να συνοδέψω το συγκεκριμένο post μα κείνος ήταν αφελής μεν, αξιαγάπητος δε. Έτσι απέρριψα τους συμπαθείς μου XTC και τελικά “κατάντησα” σε κάτι περισσότερο ταιριαστό…



Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα καιρό την ευκαιρία να το ποστάρω και …ευτυχώς τη βρήκα τώρα. Η ποιότητα είναι μάλλον χαμηλή μιας και το έχω «μετατρέψει» από βινύλιο (μάλιστα! δικό μου!)

Το περίφημο t-shirt της φωτογραφίας, το είδα στο Athens Pride του 2009.

* Λίγες μόνο ώρες μετά την ανάρτηση, μόλις διάβασα ότι το τουλάχιστον διασωθήκαμε από την πιθανότητα μιας δημαρχίας του "φαινομένου" της κας Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails