5 Οκτωβρίου 2010

μια μέρα στο Brighton


We are the mods, we are the mods, we are, we are, we are the mods**, δε σταμάτησα λεπτό να μουρμουρίζω από την στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας εκεί. Στην πόλη που κάθε εικόνα και κάθε ήχος σου υπενθυμίζει την αγάπη σου στην pop κουλτούρα της Βρετανίας - εάν βέβαια την έχεις.
Κοντεύει ένας χρόνος από τη μονοήμερη στο Brighton. Κοντεύει κι ένας μήνας που βρίσκομαι σχεδόν εσώκλειστος στο σπίτι, περιμένοντας το τέλος μιας επίπονης μετεγχειρητικής περιόδου. Μέχρι τότε ανασυνθέτω από το σπίτι εικόνες και αποσπάσματα μνήμης σε γεγονότα φέρνοντας πάντα στο μυαλό τον Μπάρτελμπουθ.

Τον ξεχωριστό μου πρωταγωνιστή – έναν από τους εκατοντάδες του «Ζωή : οδηγίες χρήσης» του Georges Perec - που καταπιάστηκε σε ένα ανελαστικό πρόγραμμα το οποίο θα συνοψιζόταν ως εξής:
Για δέκα χρόνια θα διδασκόταν την τέχνη της ζωγραφικής σε ακουαρέλα.

Για τα είκοσι επόμενα θα γύριζε όλο τον κόσμο, ζωγραφίζοντας θαλασσογραφίες στο ίδιο σχήμα (65χ50) οι οποίες θα αποστέλλονταν σε κάποιον ειδικό τεχνίτη, που θα τις κολλούσε στις κατάλληλες ξύλινες επιφάνειες και θα τις τεμάχιζε σε πάζλ 750 κομματιών έκαστη. 

Ο χρόνος τον πρόλαβε πριν τελειώσει το τρίτο – επίσης εικοσάχρονης διάρκειας - μέρος του αρχικού σχεδίου. Με συνεχώς ελαττούµενη όραση πλέον, θα πάλευε να ανασυνθέσει τις κατακερματισμένες του ακουαρέλες, χωρίς να καταφέρει να επισκεφτεί ξανά τις ίδιες τοποθεσίες, όπως προέβλεπε το αρχικό του σχέδιο. Τα μέρη όπου αποκολλώντας τες από τις επιφάνειες θα τις διαχώριζε ξανά σε μνήμες και ολόλευκα χαρτιά βυθίζοντας τες σε ένα καθαρτικό διάλυμα.

* Στο “ντοκυμαντεράκι” για τη μια μέρα στο Brighton, ζήτησα για soundtrack και μου έδωσαν τα τραγούδια τους οι:
Nick Green Flight Path - "Waterfall" (I Brown, J Squire)
The Awkwards - "Imposter Syndrome" , a mod original
The dog father - "That's Entertainment" (P Weller)
Rutle Girl - "Be My Baby" (P Spector, J Barry, E Greenwich)
** To σύνθημα “We are the mods” είναι από το περίφημο Quadrophenia, την ταινία – εγχειρίδιο των απανταχού μοντάδων, χαλαρά βασισμένη σεναριακά στο δίσκο των Who με τον ίδιο τίτλο. (click pic to DL)

8 σχόλια:

  1. Paragwghkotath h mera sto Brighton...Lemon mou arese h dikh sou thalassografia...idiaitera h "parenthesh" sto That`s Entertaiment tmhma tou film (to We Are The Mods)thewrw oti exeis kanei poly epityximeno modaz,eksairetikh fotografia kai plana.Brilliant conception!Panta tetoia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυχεροί όσοι βλέπουν ξένους και ενδιαφέροντες τόπους και πολιτισμούς.Εύχομαι να είσαι γερός και δυνατός. Οι δύσκολες στιγμές ας μείνουν πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό το βιντεάκι. Πανέμορφες εικόνες.

    Πολλά πολλά περαστικά. Γρήγορα να είσαι καλά, γερός και να ξαναρχίσεις τις βόλτες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστώ για τις ευχές, άντε, με το καλό! για καινούριες περιπέτειες, όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχαριστώ πολύ, δυστυχώς ακόμη τη χρειάζομαι την αυχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails