15 Ιανουαρίου 2011

οι κολυμβητές, οι χειμερινοί


Του τηλεφώνησα πριν λίγες μέρες. 'Αργησε να απαντήσει, τον φαντάστηκα να κατευθύνεται στη συσκευή σέρνοντας το πόδι του στο πάτωμα . Ο γύψος που αντικατέστησε το νάρθηκα, έτριξε κατά την επαφή του με το μωσαϊκό, λίγο πριν τρακάρει στο τραπεζάκι του σαλονιού. Ή τουλάχιστον έτσι ερμήνευσα εγώ, τους παράξενους ήχους που ακούστηκαν από την άλλη άκρη της γραμμής λίγο πριν το «Παρακαλώ…» και το καταιγιστικό «Ναι καλά είμαι, μάλιστα εχθές πήγαμε με τη Ρ να δούμε τους Χειμερινούς Κολυμβητές στο Παλλάς, όπου…». 

ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 11.01.11

"Πριν από 3 βδομάδες το πρωτοσκεφτήκαμε. Αφορμή η εμφάνιση μιας φίλης με την μεικτή χορωδία Γλυκών Νερών στην παράσταση των Κολυμβητών στο Παλλάς στις 11-1-2011.
Έχοντας παρακολουθήσει το συγκρότημα «ζωντανά» 2-3 φορές στο παρελθόν και με θετική άποψη γι’ αυτούς, δέχτηκα! Ξεπέρασα και τον όποιο σκεπτικισμό – λίγο ο χώρος, λίγο το τσουχτερό εισιτήριο -όταν έμαθα ποιοι μουσικοί παίζουν. Αναθάρρησα!
Πράγματι μόλις είδα το Μπάμπη Παπαδόπουλο να κουρδίζει την κλασική κιθάρα του, ενθουσιάστηκα. Τόσο με τις Τρύπες, όσο και με τις κατοπινές του δουλειές, δεν έχει αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης για το ταλέντο του.
Γύρω στις 9 και 10 ο Αργύρης Μπακιρτζής πλησίασε το μικρόφωνο και έκανε ξεκάθαρο με τα πρώτα του λόγια, ότι δε θα μας μείνει άντερο από τα γέλια που θα προκαλούσε με ιο πηγαίο του χιούμορ. Εντάξει κάποια αστεία θα τα είχε προετοιμάσει, αλλά ξέρω από έγκυρη πηγή, ότι το γκρουπ σπάνια κάνει πρόβες, οπότε καταλαβαίνει κανείς, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο αυθορμητισμός σ’ αυτή την παρέα!
Και τι παρέα.. ένας κι ένας! Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στην κιθάρα. Ο Μιχάλης Σιγανίδης στο κοντραμπάσο, ο οποίος έχει τιμήσει με το έργο του τη Τζαζ σκηνή της ημεδαπής. Ο Θοδωρής Ρέλλος στο κλαρίνο και το σαξόφωνο, γνωστός για τα όσα έχει κάνει τόσα χρόνια με τους Mode Plagal. Ο Κώστας ο Βόμβολος στο ακορντεόν, ο Κώστας Σιδέρης και Δημήτρης Μυστακίδης μπουζούκι και φωνητικά, και ο Διονύσης Ρούσος στην ακουστική κιθάρα! Μια μπάντα που φέτος κλείνει 30 χρόνια δισκογραφίας και το γιορτάζει με καλεσμένους, όπως ο Λουκιανός Κηλαϊδόνης, ο Τζίμης Πανούσης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Γιάννης Ζουγανέλης (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ) κ.α.
Αν ψάχνεις να βρεις μια φράση που να περιγράφει αυτό που παρακολούθησα στο λάιβ, αυτή η φράση είναι, ¨Οργανομένο Χάος¨! Ένα σόου που είχε τα πάντα. Ποίηση, Ιστορία, Σινεμά, καντάδες, ρεμπέτικα του μεσοπολέμου, φρη τζαζ αυτοσχεδιασμούς, τα πάντα!
Είναι συγκινητικό να βλέπεις έναν άνθρωπο σαν τον Αργύρη Μπακιρτζή να δίνει πάνω στη σκηνή μια άλλη διάσταση σ’ αυτό που λέμε περφόρμανς, χωρίς όμως να κάνει κατάχρηση της όποιας προβολής δέχεται. Είναι γνωστοί άλλωστε οι Χειμερινοί Κολυμβητές για το μικρό αριθμό των εμφανίσεών τους.
Τέλος πάντων, ό, τι και να λέμε, αδυνατεί να περιγράψει την εμπειρία ενός τέτοιου λάιβ. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τους τσεκάρετε με την πρώτη ευκαιρία. Να ξέρετε μόνο ότι: ¨ο δρόμος που γλιστράει μες στους λόφους, είναι φορτωμένος με ναπάλμ¨.
ΚΜ "

Φίλε Κ, σου εύχομαι γρήγορα περαστικά, χρωστάς εκπομπές. Όσο για τους Κολυμβητές, αν κρίνω από παλαιότερες εμφανίσεις τους που έχω παρακολουθήσει, είμαι σίγουρος πως τα λες καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails