21 Φεβρουαρίου 2011

they could have been bigger than ....

 Να μου τηλεφωνήσεις να ακούσω κανά κομμάτι, του 'χα πει, με πήρε μα άκουγα κάτι παραμορφωμένους ήχους, θα φταίει η σύνδεση σκέφτηκα. Το πρωί είδα 1-2 βίντεο που τράβηξε κατ' εντολή μου ο φίλος Ν και συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν η τηλεφωνική γραμμή ο φταίχτης. Τον κάλεσα στη δουλειά, στείλε μου τι έγινε χθες το βράδυ του είπα.

Του ανταποκριτή ΝΜ :



 

Στιγμιότυπο 1: Παιδιά έρχονται οι TV Personalities !

Απίστευτο! Πόσα χρόνια τους περιμέναμε… Πριν κάποια χρόνια λοιπόν, είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι θα έρχονταν Αθήνα είχαμε τυπώσει και μπλουζάκια (χειροποίητα, όχι μαλακίες), έτοιμοι. Αμ δε όμως, μας την έσκασε ο Dan…Τα χρόνια πέρασαν, τα μπλουζάκια ξέβαψαν κι εγώ μοναδικός εκπρόσωπος της τριανδρίας κατευθύνομαι προς το Tiki

Στιγμιότυπο 2: 10:15μμ Φαλήρου 15. Θέση Parking ακριβώς έξω από το Tiki.
Τυχαίο; Μάλλον…Μέσα το αδιαχώρητο. Indie φατσούλες κλπ  τραλαλα, μόλις τελείωσαν οι Callas. Με το που παραγγέλνω μπύρα, να σου ο Dan στη σκηνή

Παρένθεσις: Το Tiki είναι ωραίο μπαράκι σε πολύ ωραίο σημείο, ο τύπος που το έχει ή που παίζει μουσική δεν ξέρω, φαίνεται πολύ συμπαθής, οι τιμές λογικές: 18 ευρώ στην είσοδο και 5 ευρώ η μεγάλη μπύρα, μια χαρά, ο χώρος ευχάριστος, κλείνει η παρένθεσις

Στιγμιότυπο 3 Silly girl
Είναι γεγονός! Ο τύπος είναι κομμάτια, προσπαθεί να πιάσει για δεύτερη φορά το silly girl, το κοινό βοηθάει, η φωνή και η προφορά του επίσης, η μπάντα πολύ καλή, αλλά… ο τύπος είναι κομμάτια… τι να κάνουμε
Ακόμα μια φορά, άντε, πάμε σκέφτομαι. Η μπάντα ξεκινάει άψογα το κάθε κομμάτι, ο Dan μπαίνει και σιγά – σιγά πέφτει, αποσυντίθεται, αφαιρείται μένουν μόνο τα κολλήματα του….
Dan:    Hello, we are the Strokes.
            Hello we are the Coldplay, Blur, Oasis, Radiohead etc
Τα απωθημένα του..
            How on earth did the velvet underground that? (ή κάπως έτσι)
Το κοινό το μισό προσπαθεί να τον εμψυχώσει (fuck the velvets man!) και το μισό έχει αρχίσει να δυσανασχετεί (fuck you, go home loser κλπ)

Αισθάνομαι λίγο άσχημα. Ο Dan βέβαια είναι κομμάτια, ψυχασθενής whatever, αλλά όχι επιθετικός… Βγάζει όμως μια θλίψη. Who said that? I have more money that you and I still get all the girls (and the boys). Don’t I?

Κουτσά στραβά τελειώνει η συναυλία, απογοήτευση; Όχι για τη συναυλία, αλλά για τον τύπο ρε γαμώτο, ταλαιπώρια (όχι ταλαιπωρία, ταλαιπώρια).

Στιγμιότυπο 4. Three wishes
Μαγεία. Όχι από το συγκρότημα καλέ, ο συμπαθής dj-ιδιοκτήτης(;) το παίζει και το tiki είναι εκστασιασμένο. Η συναυλία έχει τελειώσει όπως όπως (τι; Encore; Θα αστειεύεστε) και ο Dan σαν παιδάκι τραγουδάει ευτυχισμένος δίπλα στον dj τα τραγούδια του, playback.
Μετά κάθεται μόνος του στον καναπέ δίπλα, χαμένος με τις σκέψεις του…

 Στιγμιότυπο 5ο και τελευταίο (εντάξει, καλή η θέση parking, το μπουφάν στο αμάξι, αλλά πρέπει να φεύγουμε κιόλας)
Ελαφρύς κανιβαλισμός, μέσα στο πρόγραμμα. Indie trendy ζευγαράκι πλησιάζει στον καναπέ του Dan, τι τρυφεροί σκέφτομαι, πάνε να του κάνουν παρέα, κι εγώ άμα είχα λίγο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα το έκανα και ξαφνικά απόμακρύνεται μια ο ένας μια η άλλη και αρχίζουν τις φωτογραφίες. Εδώ που λέτε, τα λέω με τον Dan, του λέω σοβαρέψου ρε επιτέλους, σταμάτα τα ναρκωτικά και το shoplifting, you could have  been bigger than the beatles (σ.σ. υπερβολή, άντε bigger than the Arctic monkeys). Λογικό θα μου πείτε, να μη βγάλουν και μια φωτογραφία τα παιδιά;
Ίσως είμαι υπερβολικός, ίσως με επηρέασε ο άλλος ο τύπος, 55something με σουπερχάιτεκ μακηστριανταφυλλοπουλος μικροκάμερα στο ένα χέρι, φορητό λίγο στραβωτικό φλάς στο άλλο, δεν άφησε λεπτό τον Dan. Τι τραβάς ρε φίλε συνέχεια; Εντάξει κι εμείς τραβήξαμε, αλλά αυτό παραπάει τι να πω…
Αυτά.
Verdict                                    Συναυλία                                 3/10
                                    Συνολική εμπειρία                              8/10

ΥΓ: είμαι περίεργος να ψάξω στο YT τι τράβηξε ο τύπος, μιλάμε για υπερπαραγωγή (είπα ότι φορούσε και γυαλί Ιουλίου; - ποιος είσαι ρε φίλε;)           


7 σχόλια:

  1. Πριν από μια εβδομάδα είχαμε πάει στο Tiki και είδαμε Band Of Holy Joy, o φίλος Γ για δεύτερη φορά μετά από καμιά 20ριά χρόνια. Το 2009 όταν είχαν ξανάρθει δεν τα καταφέραμε να τους δούμε.
    Η μαγεία ήταν εκεί μαζί τους πιστό και ιδρυτικό μέλος της μπάντας που έκανε τους διπλανούς μου που τους έβλεπαν για πρώτη φορά να έχουν πάθει παράκρουση από την μουσική έκσταση και να μην μπορούν να εκφράσουν με λόγια αυτήν την εμπειρία. Ναι για εμπειρία μιλάμε! Τέλος της συναυλίας μας βρίσκει να ασπαζόμαστε και να ανταλλάσσουμε λίγα και ουσιαστικά λόγια με τα μέλη αυτής της "αλχημιστικής" μπάντας.

    Πριν το ξεκίνημα της συναυλίας συζητούσαμε για την επερχόμενη, αυτήν την χθεσινή, και λέγαμε ότι ο Dan θα ήταν "κόκκαλο" στα σίγουρα κάνοντας και μια μικρή αναδρομή στις συναυλίες "φιάσκο" που λες κι εσύ. Μετά λύπης μου δεν διαψευστήκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ vick: Εγώ τελικά τις έχασα και τις 2. Είπα λόγω στενότητας να επενδύσω στους TVP αλλά με τσάκισε το γαμοΗ1Ν1. Έτσι μένει μόνο να γκρινιάζω (διαβάζοντας το σχόλιο σου με κάνεις και ζηλεύω πραγματικά πολύ που δεν ήμουν εκεί) ή/και να περιμένω κάτι από τα επερχόμενα live.
    Είχες πάει εχθές;

    Παραθέτω κι ένα πολύ ωραίο σχόλιο που ήρθε στη σελίδα του ΥΤ.

    Εκεί ο WhiteTrashExec2 είπε :
    "Δίστασα, ωστόσο το έκανα like το upload σου.
    Για να σε ευχαριστήσω που το μοιράζεσαι, που το ανάρτησες για εμάς τους υπόλοιπους που - για τον οποιονδήποτε λόγο - δεν μπορέσαμε να βρεθούμε εκεί χθες βράδυ.

    Γι αυτό και μόνο - γιατί πονάει να βλέπεις ανθρώπους λαβωμένους. Πόσο μάλλον όταν έχουν ιδιαίτερη σημασία για σένα - αυτοί καθαυτοί, η εποχή που αντιπροσωπεύουν κλπ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Lemon δεν τέθηκε καν θέμα για μας για το ποια συναυλία θα παρακολουθούσαμε. Όχι δεν πήγα. Γνωρίζω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Dan Treacy και αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Η καταστροφή είναι η ίδια απ`όπου κι αν προέρχεται. Εδώ έχουμε έναν ιδιοφυή, τεράστιο και αυτοκαταστροφικό καλλιτέχνη που βρίσκεται αλλού. Δεν επικοινωνεί "συμβατικά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχα,και αναρωτιομουν αν ειμουν η μονη που παραξενευοταν με τον τυπο με την καμερα και το γυαλι!
    Και συμφωνω απολυτα,η εμπειρια ηταν απιστευτη αλλα μονο και μονο το οτι εβλεπες τον Dan σε τετοιο χαλι...Να φανταστεις πως οταν καταφερα να ακουσω δυο ΚΑΘΑΡΟΥΣ και σωστους στοιχους απο το στομα του στο angry silence καταενθουσιαστηκα!
    Αλλα αυτο που με παραξενευει περισσοτερο ειναι πως ουτε μετανιωσα που πηγα εκει(ηταν μερικοι που οντως ειχαν μετανιωσει τα λεφτα τους.αλλα ρε φιλε,αν δεν σαρεσει αυτο που βλεπεις δειξε λιγο σεβασμο και μην βριζεις τον DAN TRACEY!),ουτε αλλαξα γνωμη για την μπαντα και θα ξαναπηγαινα ευχαριστως!

    nice review btw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ green meatpie : Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση ορισμένων όχι όμως και την αγένεια (την οποία παρεμπιπτόντως εκδηλώνει το ελληνικό κοινό και σε καθ' όλα άρτιες εμφανίσεις καλλιτεχνών. Όταν πας δε να δεις τέτοιου βεληνεκούς μπάντες (μικρού για τους πολλούς τεράστιου για σένα) ξέρεις ότι το επιλέγεις γιατί είναι ψηλά στην προσωπική σου μυθολογία, οπότε απαιτείς σεβασμό ακόμα και στην αποκαθήλωσή τους.
    Συμφωνώ μαζί σου, και σε καλωσορίζω στα μέρη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι ουκ ολιγα τα ατομα που ειναι πολυ ταλαντουχα αλλα εχουν στενη σχεση με ναρκωτικα ή αλκοολ κλπ...
    Οταν ημουν μικρος η ιδεα με πειραζε, με τα χρονια ομως καταλαβα οτι ολα αυτα δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα μερος της ζωης τους, το οποιο ειτε το θελουμε ειτε οχι, συμβαλει στην ιδιαιτεροτητα της δημιουργιας τους... (να θυμηθουμε... Cure, Sex Pistols, Rolling Stones, και τοσοι αλλοι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ephemeron : Το "κρίμα" στο ταλέντο που χαραμίζεται είναι σχετικά εύκολος αφορισμός. Έχεις δίκιο, η όποια αυτοκαταστροφή είναι μέρος της ζωής κάποιων ανθρώπων, απλά σαν παρατηρητής ή και σαν φαν ακόμα αυτό το κρίμα μου είναι πολυ δυσκολο να το παρακάμψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails