9 Μαΐου 2011

the jet set junta







Ωραίοι οι Monochrome Set, έπαιξαν για δύο ώρες παρά κάτι, σε ένα φανατικό κοινό μόλις 75 ατόμων, μέχρι τελικής εξαντλήσεως (κατά δήλωσή τους) των τραγουδιών που είχαν προβάρει.
Γι’ αυτό και μετά το πέρας των προκαθορισμένων ευφυών τους standards, μας φιλοδώρησαν με μια επανεκτέλεση του περίφημου Jet Set Junta στο τέλος του δεύτερου encore τους.

Στον πάρα πολύ όμορφο συναυλιακό χώρο του Passport με τον δυστυχώς - σαν από live προπερασμένης δεκαετίας - πολύ χάλια ήχο, εμφανίστηκαν αρχικά οι Έλληνες Brush που δε με ξετρέλαναν κιόλας ακολουθούμενοι από τους συμπαθέστερους (μουσικά μιλώντας πάντα) και πιο ταιριαστούς με το κλίμα Next Time Passions.

Χάρηκα με την ζεστή σαν σε reunion πάρτυ συνομηλίκων ατμόσφαιρα, την αγορά του 7’’ιντσου Brand New Sea των NTP (δεν το έχω ακούσει ακόμα) και κρατώντας την υπέροχη αφίσα της συναυλίας τυλιγμένη σε ρολό, βολεύτηκα στη θέση του συνοδηγού και έκανα μια στάση στη Μαβίλη πριν πιάσω την αριστερή πλευρά του κρεβατιού και βυθιστώ σε δευτερόλεπτα στην αγκαλιά του Μορφέα.


Στο βίντεο οι Monochrome set στο The mating game από το Eligible Bachelors του 1982.






12 σχόλια:

  1. Δεν τους ήξερα. Συμπαθητικοί. Σε καλημερίζω με το μουσικό συγκρότημα Gong. Αυτούς ακούω τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ the elf at bay : Άμα δε βαριέσαι ψάξτους λίγο παραπάνω, νομίζω πως αξίζει. Είναι κατα τη γνώμη μου συγκρότημα προφήτης για άλλα πιο αναγνωρισμένα (εμπορικά) όπως οι Housemartins και οι Smiths.
    Αν βέβαια περνάς φάση kraut δώσε τους λίγο χρόνο κάποια άλλη φορά.
    Έχω να ακούσω Gong χρόνια, μπράβο που μου τους επανέφερες να ασχοληθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε εγώ τους ήξερα/ξέρω. Προτεινόμενο άλμπουμ για αρχίσει κάποιος να τους ψάχνει;

    Αποτελεί προσωπικό κριτήριο αξιολόγησης μιας συναυλίας ως επιτυχημένης (ή τουλάχιστον βιωμένης ως τέτοιας από μένα) η δυσκολία μου να κοιμηθώ μετά. Από ό,τι καταλαβαίνω, για σένα μάλλον ισχύει το αντίθετο.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους είχα ανακαλύψει χρόνια πριν ,τυχαία, από ένα cd από αυτά που έδινε το περιοδικό audio. Είχε το jet set junta κι ακόμα θυμάμαι το αίσθημα...
    Ήταν καταπληκτικές συλλογές (επιμέλεια Α. Ζήλος άλλωστε). Είχα φάει μεγάλο κόλλημα, τους θεωρώ ιδιοφυείς και το πιο παραγνωρισμένο συγκρότημα ever!
    Ήμουν κι εγώ λοιπόν εκεί και το καταφχαριστήθηκα (κι αυτοί απ' ότι φαίνεται), αν και είχα ένα μάγκωμα ότι δεν τους τιμήσαμε όσο έπρεπε...(κρίμα και για τον επιχειρηματία που του αξίζουν πολλά μπράβο - και αφίσες είχε κυκλοφορήσει, και ωραίο χώρο έχει, και καλή τιμή - 20ευρώ, τι να πω...). Απ΄την άλλη την προηγούμενη έπαιζε ο Gonjasufi στο Bios και δεν μπόρεσα/θέλησα να μπω από τον πολύ κόσμο. Ενθαρρυντικό μια και ο τύπος έβγαλε απ'τα καλύτερα αλμπουμ το 2010.. Δεν συγκρίνεται όμως με το Eligible Bachelors!
    Don't believe the hype που έλεγαν και οι public enemy που όπως μου θύμισε ένας φίλος έπαιξαν παλιότερα gagarin για 40 άτομα και ήταν καταπληκτικοί!!
    Παράξενοι καιροί...
    http://www.youtube.com/watch?v=uu85VjCwPzQ
    N.

    ΥΓ: Μόλις είδα ότι παίζουν Deep Purple με Β. Παπακωνσταντίνου (θα γίνει χαμός!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ absentminded : Το Eligible Bachelors είναι καταπληκτικό άλμπουμ και νο1 προτεινόμενο για αρχή. Ζηλεύω από τώρα το αίσθημα που (ευελπιστώ ότι) θα νιώσεις ακούγοντάς το για πρώτη φορά.
    Νομίζω ότι θα συμφωνεί και ο προλαλήσας ανώνυμος Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ν: Νομίζω σε είδα που χόρευες κάπου ανάμεσα στους υπόλοιπους 74, εγώ ήμουν αυτός με την κάμερα :)
    Thanks για το link, πολύ όμορφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βρηκα το λινκ & το κατεβαζω τωρα κι εγω απο

    εδω

    καλημερα
    Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δείτε κι αυτό:
    http://www.mixgrill.gr/ar7808el_monochromesetpassportsanto1982.html
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Η & absentminded: Θα με ενδιέφερε πολύ η άποψή σας για το δίσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόνο αφού tτον άκουσα κατάλαβα αυτό που έγραψες ("ζηλεύω από τώρα το αίσθημα.. για πρώτη φορά"). Ο δίσκος είναι ..όλα τα σωστά, όλα..!
    Σε ευχαριστώ και για τους Monochrome Set!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ absentminded - συμφωνώ, ομοιοπαθής
    Η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails