9 Σεπτεμβρίου 2011

οι νέες ιδέες στηρίζουν την ελλάδα

Όλα ξεκίνησαν από την υποστήριξή μου και την αγάπη μου - έλληνας και φιλέλληνας γαρ - για την πατρίδα. Τι στο καλό, σκέφτηκα, να πάω εγώ μετανάστης στην Αυστραλία τώρα που οι άλλοι γυρίζουν (back in). Και να χάσω τα καλύτερα;

Γιατί όχι μόνο γυρίζουν (οι άλλοι), αλλά την υποστηρίζουν κι’ όλας (backing). Με νέες ρηξικέλευθες, επιχειρηματικές ιδέες που - σε αντίστροφη σειρά ανταγωνιστικότητας εδώ - κόβουν μία προς μία την ανάσα,  όπως: 

7. Ο Φρουτοσυλλέκτης, Ιδανικός για σύκα, μήλα, αχλάδια, μανταρίνια κλπ

 Φρουτοσυλλέκτης, Ιδανικός για σύκα, μήλα, αχλάδια

6. To νέο σύστημα απόφραξης νηπτίρων-μπάνιου με την πίεση ζεστού νερού

Νέο σύστημα απόφραξης

5. Ο Ηλιακός θερμοσίφωνας αυλής

Ηλιακός θερμοσίφωνας αυλής

4. Το Πλαστικό πιάτο για υποβοήθημα ανάπτυξης νέων δέντρων
 
 
 Πλαστικό πιάτο για υποβοήθημα ανάπτυξης νέων δέντρων
 
(η λίστα είναι ατελείωτη αλλά πρέπει να συνεχίσω)


3. Το Καπάκι φρυγανιέρας

Καπάκι φρυγανιέρας

 
και φυσικά μία από τις πιο φρέσκες πατέντες που σου αλλάζουν τη ζωή:

2. Οι ξύλινες κρεμάστρες τοίχου.

ξύλινες Κρεμάστρες τοίχου.

Τέλος στο Νο1 (ανεπανάληπτο highlight) φιγουράρει το Σύστημα αλλαγής γραμμάτων στον υπολογιστή, αλλά αυτό το αφήνω να το ανακαλύψει πας ενδιαφερόμενος πατώντας ΕΔΩ

 Εν πάσει περιπτώσει, αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στο http://www.newidea.gr και θα καταλάβει τι εννοώ. 

Προσοχή! όμως. Υποχρεωτικά κλικ σε όλες τις ευρεσιτεχνίες. Υπέροχες οι φωτό, αξιομνημόνευτοι οι τρόποι χρήσεις των ευρεσιτεχνιών.


Το site των Νέων Ιδεών ανακάλυψα από ετούτο το διαφημιστικό βίντεο του φρουτοσυλλέκτη, και ειλικρινά μου πήρε ώρα να συνειδητοποιήσω αν είναι χιουμοριστικό ή όχι.


Και αν κάποιος αναρωτηθεί πως στην ευχή έφτασα εκεί, οφείλω να ομολογήσω πως με έστειλε το "I AM BACKINGREECE". Ή μάλλον μια ghost-κόπια του άσματος που, - ανεβασμένη στο ίδιο ΥΤ κανάλι με το φρουτοσυλλέκτη - , διαφημίζει μπλουζάκια (αμφιβόλου γνησιότητας μα υπέρμετρης ελληνικότητας) με το παραπάνω σύνθημα.

Ένα singalong  δεν έβλαψε ποτέ κανένα. 
Μαρία Αρναουτάκη - I'm Backing Greece


Greece needs an anchor to hold against the tide
Now with the crisis don't run away and hide
Seeped in history a source of so much pride
Time to stand up and fight don't have to be on any side


I am back in Greece returning to my roots
I am back in Greece and here I'm going to stay
I'm backing Greece, springing up new shoots
I'm backing Greece, backing it all the way.

κλπ. 

υγ. Καλά που μου 'πες (ξέρεις εσύ) για τους Radio Birdman. Επιτέλους και ένα θετικό!

9 σχόλια:

  1. τα θέλω όλα εκτος απο κρεμάστρες που εχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξέχασες το απόλυτο must have, τον καναπέ-φέρετρο

    http://www.youtube.com/watch?v=FjncCvlcQl8

    συμβατός με την κρίση.
    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουάου! Αυτό με τα φρούτα δεν είναι κακό πάντως για όσους έχουν μεγάλα δέντρα!!!
    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γμτ! Ούτε χιούμορ, ούτε σαρκασμός, ούτε χλεύη μού βγαίνουν. Προς Θεού, όχι για τις ευρεσιτεχνίες ή για το "I am back in Greece", αλλά για την κατάσταση.. Μόνο ανασφάλεια και θλίψη, θλίψη..

    ps: I like you *)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @lemon: Χωρίς να είναι καθόλου εύκολο που το λέω θεωρώ το να μείνει τώρα ο Έλληνας στην χώρα του είναι αυτό που πρέπει να κάνει. Δεν πιστεύω ότι στην παρούσα φάση θα αντιμετωπίσει καλύτερες οικονομικές συνθήκες αλλού. Ακόμα και να βρει δουλειά κάπου στο εξωτερικό θα έχει να παλέψει με συνθήκες όπως το κόστος ζωής και νοοτροπίες που δεν είναι συμβατές με την συναισθηματική φύση του. Αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να μείνει και πολεμήσει αυτό που τον τρώει αλλιώς δεν υπάρχει προοπτική για μέλλον. Ούτε στο εξωτερικό είναι καλά τα πράγματα αφού οι πολιτικοοικονομική πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία
    χρόνια καθιστά την κρίση παγκόσμια και η κατάρρευση ενός κράτους παρασύρει και άλλα. Άσε που αν φύγει το υγιές κομμάτι καταδικάζεται μια χώρα σε σήψη. Το υγιές κομμάτι πρέπει να μείνει και να αγωνιστεί, όχι το σάπιο. Δεν βλέπω κανένα μέλλον αλλιώς. Είμαστε μια χώρα που έχει στο γονίδιό της την επινόηση που όμως μέχρι τώρα έχει κάνει χρήση της μόνο για "λαμογές". Μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό το προσόν προς όφελός της αυτήν την φορά. Αφού πρώτα ξεφορτωθεί ότι νοοτροπία, πολιτικούς και πολιτικές τον έφεραν σ'αυτήν την κατάσταση και δυστυχώς με μεγάλο κόστος. Δεν βλέπω άλλον δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμος : first things first, εννοείται! Αλλά και οι κρεμάστρες δεν είναι σαν τις δικές σου.

    @Ν.: Έτσι! Οι φρέσκες ιδέες να ξεχωρίζουν και μετά θάνατον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Hfaistiwnas: Καλό ΣΚ φίλε, τελικά έκανα καλή διαφήμιση στις ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ. (παρόλα αυτά δοκίμασε μπας και DIY) .


    @ absentminded: Μη σε παίρνει από κάτω φιλαράκι. Δες τα όλα αλλοιώς, σα να μη αφορούν εσένα αλλά όλους τους άλλους. Αυτό κάνω τελευταία και σώθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ vick : Μετά από τόσο καιρό που είμαστε μέσα στα σκατά, θα ήθελα πραγματικά να συμφωνώ μαζί σου 100% αλλά δε μπορώ.
    Κι αυτό γιατί δεν έχω δει τον κόσμο να αλλάζει μεν τις συνήθειές του και τη νοοτροπία του αλλά πάντα σε προσωπικό επίπεδο δε, ποτέ σε συλλογικό. Σαν χιλιάδες μικρές επαναστάσεις να συμβαίνουν, που δε μπορούν ποτέ να ενωθούν.
    Δέχομαι έτσι αδιαμαρτύρητα την - πες την και εγωιστική - "αυτοδιάθεση" που μπορεί να δείξει το μέλος του υγιούς κομματιού της κοινωνίας ακόμα κι αν εφαρμόζει το εξωρραισμένο συνώνυμο της ξενιτιάς το "όπου γης πατρίς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @lemon: Για να αλλάξει μια συνείδηση πρέπει πρώτα να καταρρέυσει το σύμπαν της. Αυτό δεν συμβαίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Θα πάρει πολύ καιρό να μεταβιβαστεί η θεωρεία στην πράξη και αυτό γιατί θα πρέπει να βιωθούν πρώτα οι συνθήκες που θα την κάνουν δυσφορήσει και να την απειλήσει. Έτσι λειτουργεί ο μηχανισμός αυτοσυντήρησης.
    Προσωπικές επαναστάσεις φυσικά γίνονται καθημερινά και δεν φαίνονται γιατί απλά είναι προσωπικές και δεν αφορούν άλλους για να αναγνωρίζονται. Αυτό που συμβαίνει όμως σε μια χώρα δημιουργεί συνθήκες που επηρεάζουν όλους τους κατοίκους της. Πρέπει πρώτα να βιωθούν οι συνθήκες ως εμπειρίες και μετά να δημιουργηθεί αντίδραση από το άτομο και κατ' επέκταση από το σύνολο. Νομίζω ότι μόλις έχει μπει σε εφαρμογή (πράξη) το σχέδιο εξόντωσης μας. Βρισκόμασταν μέχρι τώρα στο στάδιο της "ψυχολογικής προσαρμογής". Μόνο η ανεργία είναι πραγματική αλλά αυτή δεν βιώνεται από όλους το ίδιο και γι αυτό παραμένει ακόμα για πολλούς ένα νούμερο που την δηλώνει στην τηλεόραση και τίποτα παραπάνω μέχρι να χτυπήσει την πόρτα των περισσότερων (σύντομα είναι η αλήθεια).
    Κανένα πρόβλημα με την αυτοδιάθεσή μας σε άλλες χώρες όταν όμως αυτό αποτελεί ελεύθερη επιλογή και όχι εξαναγκασμό. (Το τελευταίο αποτελεί για μένα έναν αρκετά σοβαρό λόγο για να μείνω και να το διεκδικήσω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails