15 Νοεμβρίου 2011

ohio 4.5.70



Πιο κοντά, στα 80-85 μέτρα από τους φρουρούς στεκόταν ο Jeffrey Miller, (Μάρτιος 28, 1950 – Μάιος 4, 1970)  ο οποίος πυροβολήθηκε στο στόμα, δίπλα στο δρομάκι που έβγαζε στο πάρκινγκ  του Prentice Hall.  Η Allison Krause (Απρίλιος 23, 1951 - Μάιος 4, 1970)  ήταν καμιά εικοσαριά μέτρα μακρύτερα όταν δέχτηκε τη σφαίρα στην αριστερή πλευρά του σώματός της. 
Στο ίδιο σημείο που πέτυχαν και τον William Schroeder (Ιούλιος 20, 1950 – Μάιος 4, 1970) ο οποίος επίσης εξέπνευσε. Παραδίπλα η Sandra Scheuer (Αύγουστος 11, 1949 - Μάιος 4, 1970) στάθηκε εξίσου άτυχη, μια σφαίρα διαπέρασε το λαιμό της και τη βάφτισε τέταρτο θύμα στο πανεπιστήμιο του Kent

 Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια 13 αψυχολόγητων δευτερόλεπτων - για τα οποία σήμερα δεν έχει αποδοθεί ακόμη ευθύνη - όταν οι άντρες τηςεθνοφρουράς της πολιτείας του Ohio γονάτισαν, σημάδεψαν και πυροβολώντας καταιγιστικά απέδειξαν εμπράκτως την πίστη τους στην ελευθερία που διακυβευόταν από άλλη μία αντιπολεμική διαδήλωση  της εποχής.  




 Άν θες να μάθεις περισσότερα για το γεγονός, αυτό έμεινε γνωστό ως THE MAY 4 SHOOTINGS AT KENT STATE UNIVERSITY οπότε μπορεί να το ψάξει έτσι.


Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση / παρουσίαση έχω εντοπίσει εδώ: http://dept.kent.edu/sociology/lewis/lewihen.htm


υγ. Το Ohio το έγραψε ο Neil Young για την εν λόγω μέρα και το ερμήνευε πότε παρέα με τους Crosby, Stills και Nash και πότε σπαρακτικότερα μόνος του.


3 σχόλια:

  1. Αχ δεν μπορώ αγγλικά πρωί πρωί! Κατάλαβα περίπου τι έγινε.. η εθνοφρουρά σκότωσε φοιτητές; Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε λεμονοστύφτη έχω φωτογραφίες από το μνήμα τους στο σημείο που σκοτώθηκαν, αλλά δεν βρίσκω ούτε αρνητικό ούτε εκτύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Thomas Xomeritis: Αν τις εντοπίσεις πουθενά στα συρτάρια σου θα με ενδιέφερε να έχω κανένα (ηλεκτρονικό) αντίτυπο. Αν και με το ρεκόρ αργοπορημένης απάντησης δεν ξέρω αν το αξίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails