12 Δεκεμβρίου 2011

david, the best chap




Οι συνειρμοί προφανείς, τουλάχιστον σε μένα. Με τις (αντι)ομοιότητες ανάμεσα στο Diamond Dogs του David Bowie και στο φρέσκο Best of των φίλων Chap κάτι παραπάνω από φανερές, σκόπευα σε μια ανάρτηση- αντιπαραβολή των δύο εξωφύλλων από το περασμένο καλοκαίρι, όταν πρωτοείδα  την αμφιλεγόμενη εικόνα που θα κοσμούσε το ακυκλοφόρητο τότε best of των φίλων Chap.  

Κύλησε ο καιρός μέχρι να το αναρτήσω και εντωμεταξύ το περίφημο – και φίλα προσκείμενο στην μπάντα – Pitchfork ανακήρυξε  το συγκεκριμένο τους εξώφυλλο νο20 στη λίστα των χειρότερων artwork του 2011.
 
Για την ιστορία το εξώφυλλο του Diamond Dogs σχεδίασε ο Βέλγος Guy Peellaert και στις περισσότερες των ανατυπώσεων του δίσκου, τα αχαμνά του David είναι αρκούντως σκιασμένα ώστε να μη διακρίνονται.
Μένει να μάθω ποιός σχεδίασε το εξώφυλλο των Chap. 

 Ρίχνοντας μια ματιά και στην υπόλοιπη λίστα δε μπορεσα να μη σταθώ στο παρακάτω, που κατά τη γνώμη μου άδικα φιγουράρει στο νο8  και όχι στο νο1.





3 σχόλια:

  1. Κανένα δεν μου κάνει εντύπωση όμως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει καλά μαργαριτάρια η λίστα, και πραγματικά κορυφαίο το "shit is bad...", τίτλος και εξώφυλλο! Δίνουν και imodium δώρο; Μάλλον στοχεύει στο "καλύτερα να σε μισούν παρά να σε αγνοούν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι, αδικία για τους No Emotion, που στερήθηκαν την 1η θέση. Τι άλλο να κάνει ο κακιτέχνης, δηλαδή;

    Τα φχαριστήθηκα τα εξώφυλλα! Παρεμπιπτόντως, αναρωτιέμαι πόσα εξώφυλλα του Κέιβ θα έχουν παίξει σε αντίστοιχες λίστες.

    Πολύ έξυπνος ο τίτλος του ποστ!
    Σου έχω πει ότι μου αρέσουν οι φίλοι σου οι Chap, σ'το ξαναλέω όμως. Πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails