5 Μαρτίου 2012

ο νταλάρας


Πρίν λίγες ώρες, σε προγραμματισμένη συναυλία-φιέστα του Νταλάρα και του δήμου Ιλίου, με πολλούς μπάτσους, ασφαλίτες, δημοτόμπατσους και μπράβους να προσπαθούν άδοξα να αποτρέψουν τη λαϊκή οργή, σύσσωμος ο κόσμος στο γήπεδο γιούχαρε τον Νταλάρα σχεδόν σε όλη του τη συναυλία. Ο γνωστός ευαίσθητος στις προεκλογικές περιοδους λαϊκός τροβαδούρος, μετά το πρώτο μαζικό γιουχάϊσμα από 300 περίπου άτομα που βρίσκονταν στο γήπεδο, προκάλεσε τους θεατές λέγοντάς τους ειρωνικά "μπράβο" , "ευχαριστώ που έχετε κάνει τις συναυλίες μου προεκλογικές", "άξια η δουλειά σας". Και όλα αυτά αμέσως μετά το πρώτο τραγούδι όπου διαπίστωσε πως σύσσωμο το ακροατήριο τον έβριζε και του φώναζε "πουλημένε-πουλημένε". Εξαίρεση αποτέλεσαν 30-40 άτομα που από νωρίς είχαν πάρει θέση σε μια γωνιά μπροστά από την σκηνή υπό την προστασία μπράβων και ασφαλητών, ομάδα έμμισθων θαυμαστών του που αποτέλεσαν το χειοκροτητήριό του όταν όλος ο κόσμος του φώναζε να φύγει από την σκηνή. Με ακουστικά στα αυτιά, ο Νταλάρας και όλοι οι μουσικοί του, συνέχιζαν να παίζουν προκλητικά δίχως να υπολογίζουν τα γιουχαϊσματα και δίχως να παίρνουν "ανάσες" μεταξύ των τραγουδιών, παίζοντας σχεδόν "ποτ-πουρί" για να μην δίνουν χώρο στον κόσμο να εκφράζει τις αποδοκιμασίες του στο ενδιάμεσο. Ο αξιαγάπητος των λαικών γειτονιών τραγουδοποιός δέχτηκε δεκάδες αυγά και γιαούρτια από το σύνολο του κόσμου που ήταν ακόμη πιο εξαγριωμένος αφού οι προκλήσεις του Νταλάρα στο μικρόφωνο και οι ειρωνείες του συνεχίστηκαν. Αναγκάστηκε να κατέβει τελικά από την σκηνή, δίνοντας τη θέση του σε τραγουδίστρια και τραγουδιστή που τον συνόδευε. Ενώ λίγο αργότερα όταν επιχείρησε να ξανα-ανέβει στην σκηνή, γέλασε και πάλι ειρωνικά σε όλο το γήπεδο που τον αποδοκίμαζε, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια ένταση μεταξύ διαμαρτυρομένων και μπράβων-μπάτσων που τον προστάτευαν και απέτρεπαν τον κόσμο να ανέβει στην σκηνή. Για να αποφύγουν τα χειρότερα, λίγο αργότερα οι διοργανωτές και οι υπεύθυνοι του γηπέδου, άναψαν τα φώτα του γηπέδου και σήμαναν τον τερματισμό της συναυλίας, με τον Νταλάρα να ενοχλείται για αυτή την κίνηση πριν καν ο ίδιος να έχει τελειώσει το τραγούδι που εκτελούσε εκείνη την στιγμή.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA 



------------UPDATE 6/3/12------------
  
Στο δίκτυο υπάρχει ένα forum φίλων του Γ. Νταλάρα, με κριτικές για τα τραγούδια, τους δίσκους και τις συναυλίες του. Εκεί μπορείς να διαβάσεις τις απόψεις της άλλης πλευράς για τα χθεσινοβραδυνά συμβάντα, αλλά και να αντιληφθείς ότι τα χθεσινά συμβάντα δεν ήταν πρωτοφανή. Τα ίδια - αν και σε μικρότερη κλίμακα - είχαν συμβεί τόσο στη Νίκαια  στις 29/2 όσο και στο Ν. Ηράκλειο στις 25/2.




17 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Νομίζω τελικά θα του άξιζε (αν υποθέσουμε ότι του άξιζε) άλλης μορφής "ποινή". Εκείνη των άδειων κερκίδων θα ήταν προτιμότερη.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. κι από τις 2 μεριές, ή μου φαίνεται;

      Διαγραφή
    2. Σουρεαλιστικό.

      (Αν το δεις μόνο ως σκηνικό, ανεπηρέαστος από τα γεγονότα που το προκάλεσαν).

      Διαγραφή
    3. δεν ξέρω ποια μεριά μου να δείξω. αυτή που χάρηκε στην αρχή η εκείνη που αργότερα θυμήθηκε πως είναι να σου γαμάνε μια συναυλία που θες να δεις.

      Διαγραφή
  3. Ευτυχώς πέρασαν οι εποχές που παντού συμετείχε ένα Νταλάρας.Και καλά θα κάνει να κρατήσει τη γυναίκα του στο σπίτι , να πλύνει κανα πιάτο , μακριά από τη μπουρδελοβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντε υπολόγισε πόσα χρόνια έχουν περάσει από το παλλαικό αίτημα "όχι άλλο νταλάρα" κι ακόμα εδώ είναι

      Διαγραφή
  4. @ Kostas
    επίσης να του πλένει τα βρακιά και να καθαρίσει κανά φασολάκι χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίμα για τους groupies ρε γαμώτο....

    Τους φαντάζομαι μετά τη συναυλία, στα τροχόσπιτα στα λιβάδια πίσω από τη σκηνή να είναι πυρ και μανία, να σπάνε μπύρες στα κεφάλια τους, τίγκα στους μπάφους, να χτυπάνε τατού "Dalara or Die" ή κάνα φιξάκι και μετά ξανά στο δρόμο μέχρι την επόμενη "συναυλία συμπαράστασης"...

    Τι ζωή κι αυτή στους δρόμους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συνεχίσω το ταξίδι στις γειτονιές, μια και ο καλλιτέχνης αναπνέει όντας όρθιος δίπλα στον πολίτη, δίπλα στον καθένα, με την ακαταμάχητη δύναμη της μουσικής και της ποίησης, κι όχι κρυμμένος.
    Γιώργος Νταλάρας

    http://www.dalaras.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου καλή συνέχεια!

      υγ. Μα τι είναι αυτό επιτέλους; Μετά τη Ντόρα δε περίμενα επίσκεψη άλλης διασημότητας εδώ. Τουλάχιστον όχι τόσο σύντομα.

      Διαγραφή
  7. Και για να μην ξεχνιόμαστε , οι δωρεάν συναυλίες του δίνονται στην εκλογική περιφέρεια της γυναίκας του Αννας Νταλάρα . Τυχαίο ? Δε νομίζω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός ή αυτή που έγραψε το παραπάνω κείμενο κρυμμένος-η πισω από την ανωνυμία ψεύδεται ασύστολα και προφανώς δεν ήταν παρων-ούσα σε καμία από τις συναυλίες.Εγώ που ήμουν παρούσα σε όλες ξέρω ότι 300 άτιμα-αν ήταν τόσα-δεν είναι σύσσωμο το ακροατήριο ότι δεν υπήρξε ποτπουρί τραγουδιών ότι ο Νταλάρας μίλησε στην αρχή μόνο ότι ο Μπάσης και η Ασλανίδου ήταν η σειρά τους να τραγουδήσουν αφού συμμετείχαν στη συναυλία ότι αφότου άναψαν τα φώτα και αποχώρησαν οι τζάμπα μάγκες η συναυλία συνεχίστηκε για μισή ώρα ακόμη με την πλειοψηφία του κόσμου να έχει παραμείνει .Τα σχόλια στο ίντερνετ όταν αναφέρονται σε συγεκριμένο άτομο πρέπει να είναι επώνυμα οι πληροφορίες να διασταυρώνονται και όχι να αναπαράγεται η ψευτιά και η ηλιθιότητα καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, έχεις δίκιο κατ' αρχήν στο ότι οι πληροφορίες πρέπει να διασταυρώνονται. Αλλά κατά πρώτον ετούτο ΔΕΝ είναι ενημερωτικό ιστολόγιο (παρ όλα αυτά αν κοίταξεις καλύτερα υπάρχει λινκ που οδηγεί στην αντίθετη γνώμη) και κατα δεύτερον (και κυριότερο) και να ήθελα ΔΕΝ θα μπορούσα να εντοπίσω κάποιον/α από τον κύκλο μου που να έχει πάει στις συναυλίες του Νταλάρα.

      Καταλαβαίνω μόνο την αγανάκτησή σου καθώς έχω υπάρξει σε ουκ ολίγες συναυλίες που διαλύθηκαν από ..."εξωσχολικούς".

      Τέλος να παρατηρήσω ότι και εσύ τη διαφορετική άποψη για το συγκεκριμένο άτομο την καταθέτεις ανώνυμα. Βέβαια προς θεού μην το πάρεις ότι χρειάζεται κανείς ονοματεπώνυμο για να ρίξει ένα σχόλιο σε τούτο το μπλογκ.

      Να 'σαι καλά.

      υγ ο δαίμων του θυμικού σου έδρασε επιτυχημένα μετατρέποντας τα "300 άτομα" σε 300 άτΙμα. Πολύ καλό.

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails