7 Οκτωβρίου 2012

άντε βρες τίτλο γι αυτό τώρα




Κυριακή μεσημέρι στο Κόκκινο Λιμανάκι, η θάλασσα λάδι, από τα καλύτερα φετινά μπάνια, είπαν όταν γύρισαν από την παραλία. Εγώ, ελάχιστα πριν το οριακό τελείως άυπνος, δεν τους είχα ακολουθήσει. 

Έμεινα σπίτι της Β, έβαλα έναν ακόμα καφέ, διάλεξα από τη βιβλιοθήκη ένα του Βιάν (που το ‘χα ξαναδιαβάσει πριν 25 χρόνια), και μόλις τέλειωσε η πρώτη ιστορία, εκείνη του λύκου που τον έλεγαν Διονύση κι έγινε ανθρωπόλυκος τη μέρα που τον δάγκωσε ένας μάγος - , ένιωσα ξαφνικά μια φυγόκεντρη ζαλάδα να με περιστρέφει. Πριν καλά καλά το καταλάβω η άβολη πολυθρόνα του Πικερμίου με κατάπιε ημιθανή.  

Ονειρεύτηκα - όπως συμβαίνει πολύ συχνά τελευταία - ότι είχα χάσει τα παπούτσια μου και ότι δούλευα ξυπόλητος καθαριστής σε τσίρκο. Τώρα τι έγινε τις ώρες που μεσολάβησαν, από εκείνη τη στιγμή μέχρι τώρα που ξύπνησα στον καναπέ του σπιτιού μου (σχεδόν) δε το γνωρίζω. Μάλλον κοιμόμουν πάλι, όρθιος, καθιστός, ξαπλωμένος, με ανοιχτά μάτια, περπατώντας, ακόμα και την ώρα που έτρωγα κοιμόμουν. Θυμάμαι καλά μόνο το Enjoy the Silence να παίζει στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου στην επιστροφή.

Εξουθενωμένος από ένα φαινομενικά και μόνο ήρεμο Σαββατοκύριακο (αντάξιο πιστεύω της εβδομάδας που πέρασε), και με την - προσαρμοσμένη σε εβδομαδιαία διάταξη για να ανταπεξέρχομαι - Ρουσβελτική οδηγία του «κάνε κάθε μέρα κάτι που σε τρομάζει» να έχει ολοκληρωθεί, γράφω εδωμέσα πέντε αράδες, και πάω ολοταχώς να ξανακοιμηθώ. Βάζω το ξυπνητήρι για αύριο το πρωί στις επτά, και ένα reminder για να ακούσω το Policy Of Truth, σ’ ένα χρόνο από σήμερα.

 Καλή Εβδομάδα. 



Eleanor Roosevelt > Quotes > Quotable Quote: “Do one thing every day that scares you.” 




------------update------------


Οι δίσκοι της Κυριακής βγήκαν ένας κι ένας. Ιδιαίτερα αυτός του Alan Vega που δεν τον είχα ακούσει (είναι δισκάρα) και των garage αναβιωτών Leonards που ούτε που τοπυς ήξερα. Αν προλάβω να τους μετατρέψω σε mp3 θα ακούσουμε την Παρασκευή στην εκπομπή.



Alan Vega - Saturn Strip
Janis Joplin - Kozmic Blues

The Leonards - The Leonards
V.A. - Fuck your dreams.this is heaven

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!!!
    Καλή εβδομάδα!!!
    Τώρα ξυπνάς λογικά!
    χαχαχα!
    Καλή η εκπομπή!!!
    Ας ελπίσουμε ότι ξεκουράστηκες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Καλημέρα lefti, Καλή να είναι η βδομάδα για όλους μας, γιατί να μην είναι; Ψήγματα αισιοδοξίας με κατακλύζουν !

      Διαγραφή
  3. Τελικά πώς πήγες σπίτι; Αυτό κι αν είναι τρομαχτικό...
    Κενά μνήμης χωρίς ποτό; Θα φταίει ο ανθρωπόλυκος, μπήκες στη ζώνη του λυκόφωτος...
    Καλή βδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ημουν υπο επίβλεψη + δεν οδηγούσα εγώ + θέλω να πιστεύω πως όση ώρα κοιμόμουν ξύπνιος (αν αυτό βγάζει νόημα), οι υπόλοιποι δε με πήραν χαμπάρι.

      Διαγραφή
  4. Καλή βδομάδα, με αναπλήρωση δυνάμεων και ύπνου!

    Τεράστιο το ζήτημα τού σωστού ύπνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χθες σκεφτόμουνα που χάθηκε αυτό το παιδί και μάλλον άκουσες τη σκέψη μου.

      Με τον ύπνο τα πάω περίφημα, δεν έχω θέμα, έχω ήσυχη συνείδηση που λένε, οι συγκυρίες φταίνε για ετούτη την έλλειψή του που με έσκισε.

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails