23 Μαΐου 2013

sampling you is a dirty job




Την ιδέα την έδωσαν το περίφημο ”Songs we taught the Fuzztones” και το “Songs we taught the Cramps”, δυο συλλογές με μουσικά ερεθίσματα που έχουν επανερμηνεύσει (και στα οποία στηρίξει τις καριέρες τους) οι μουσικές παρέες του Rudi Protrudi και του Lux Interior αντίστοιχα. Αμφότερα πραγματικά κοσμήματα δισκοθήκης που συχνά πυκνά όμως με έκαναν να αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχα επίσημα "πονήματα" και για άλλες από τις αγαπημένες μου/μας  μπάντες.

Όταν λοιπόν κάμποσους μήνες πριν, ανακάλυψα – τυχαία είναι η αλήθεια – την μυστήρια & απρόβλεπτη καταγωγή  ενός από τα καλύτερα τραγούδια που έχω ακούσει ποτέ (και ταυτόχρονα ενός από τα χαρακτηριστικότερα των αγαπημένων Massive Attack) πήρα την απόφαση να συντάξω μια δική μου συλλογή/κατάλογο στα χνάρια των δύο προαναφερθέντων άλμπουμ για αυτούς. 

Έτσι, θυμήθηκα, έψαξα, άκουσα και διάβασα αρκετά μέχρι να ολοκληρώσω ένα μικρό funk, soul, jazz, ska, indie, rock οδηγό με (όσα περισσότερα από) εκείνα τα υπέροχα τραγούδια που στοίχειωσαν, επηρρέασαν, ενέπνευσαν και – δανείζοντας ελάχιστα δευτερόλεπτά τους - μετουσιώθηκαν σε νέα αριστουργήματα στα χέρια των πρωτοπόρων: "3D", "Daddy G" και "Mushroom". Των Massive Attack δηλαδή. 


Αύριο Παρασκευή 24 Μαϊου στις 10:00 το πρωί  και για τρεις ολόκληρες ώρες θα είμαι κατά το σύνηθες στο στούντιο του indieground, να παρουσιάσω την εν λόγω συλλογή στον αέρα της εκπομπής.
Αν κάποιος/α επιθυμεί να ακούσει και να με συντροφεύσει στην προσπάθεια αυτή δεν έχει παρά να συμπλέξει τις δικτυακές του ίνες με εκείνες του indieground online radioπατώντας εδώ:





2 σχόλια:

Related Posts with Thumbnails