6 Ιουνίου 2013

grotesque



Λίγες έννοιες εμφανίζουν την ευρύτητα, την αμφισημία αλλά και τη δυναμική της έννοιας γκροτέσκο. Με τη λέξη αυτή συνδέθηκαν η παραποίηση των φυσικών διαστάσεων, η παραμόρφωση και η γελοιογράφηση. Το φανταστικό και το ανοίκειο. Το είδος της σύνθεσης όπου επικρατεί το χοντροκομμένο, το γελοίο, το ιδιότροπο, το παράδοξο μέχρι υπερβολής. Ο συνδυασμός ετερόκλητων στοιχείων και η τεχνική του κολάζ. H πρόκληση και η αναίδεια. Μέσω του γκροτέσκου αποκαλύπτεται η δυσαρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τον κόσμο του, η ανάποδη τάξη της κοινωνίας, το παράδοξο.

Μια γκροτέσκα φιγούρα από μόνη της, εισβάλει απρόβλεπτα σε μια φαινομενικά εν τάξει κοινωνία και την κάνει να δείξει το πραγματικό απάνθρωπο πρόσωπό της παρόλα αυτά η χαμένη τάξη δεν μπορεί να επανέλθει παρά μόνο αν υπάρξει η παραδοχή και ταύτιση με τον ανησυχαστικό, τον ατελή, τον φθαρμένο και διφορούμενο εισβολέα που κάθε άλλο παρά συναισθηματικά απογυμνωμένος είναι.

Κάπου στη μουσική γειτονιά των παραπάνω φράσεων βρίσκεται η κεντρική ιδέα του επεισοδίου που θα ακούσουμε παρέα, αύριο Παρασκευή 07 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί από το στούντιο του indieground για λίγο περισσότερο από τις συνηθισμένες 2 ώρες της εκπομπής.
Έτσι, αν κάποιος/α επιθυμεί να συντροφεύσει την προσπάθεια αυτή δεν έχει παρά να συμπλέξει τις δικτυακές του ίνες με εκείνες του indieground online radioπατώντας εδώ:

4 σχόλια:

Related Posts with Thumbnails