11 Νοεμβρίου 2014

και μη μου πεις "Ποιος Θανάσης;"



Ο Θανάσης ο φίλος μας από την Πάτρα. Ο πιο πολιτικοποιημένος της παρέας, όλοι μας λίγο πολύ ήμασταν τότε, μα ο Θανάσης μας ξεπερνούσε -. Ο μικροκαμωμένος Θανάσης με τον ήρεμο λόγο.

Ο Θανάσης που όταν οι περισσότεροι από εμάς (που τότε ευαγγελιζόμασταν την κοινωνική αλλαγή) μεγαλώνοντας αράξαμε λίγο μακρύτερα απ’ τα νεανικά μας πιστεύω αναπλήρωσε μόνος το κενό που του αφήσαμε ως ενεργό μέλος του αντιρατσιστικού κίνηματος, τόσο στο Σχολείο Μεταναστών όσο και ως μέλος της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό». 

Ο Θανάσης ο Κούρκουλας που μηνύθηκε και κατηγορήθηκε από Χρυσαυγίτη για τον ξυλοδαρμό τον οποίο υπέστη (…ο Χρυσαυγίτης) μετά από συγκέντρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα στις 24 Μαΐου 2009.

Η εξ αναβολής δίκη του Θανάση είναι ορισμένη για αύριο 12 Νοεμβρίου 2014, στο Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών της πρώην σχολής Ευελπίδων στις 9 π.μ. αφού το Δεκέμβριο του 13 η δικάσιμος είχε αναβληθεί λόγω παρέλευσης ωραρίου (ο μηνυτής κι ο δικηγόρος του δεν είχαν εμφανιστεί στο δικαστήριο). 

Με κάποιους ίσως τα πούμε εκεί. Με κάποιους άλλους ίσως απλά να έχουμε βάλει παρέα τις υπογραφές μας στην παρακάτω καμπάνια.





11 σχόλια:

  1. Δεν τον ξέρω αλλά την υπογραφή μου την έβαλα. Αν είναι δυνατόν να βγαίνουν και από πάνω τα φασισταριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά έκανες φίλε mahler. Όντως: αν είναι δυνατόν! Την καλημέρα μου

      Διαγραφή
  2. το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο. Αλλά ;...
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ, σίγουρα δεν είναι αστικός μύθος αγαπητέ Ξενικέ;

      Διαγραφή
    2. η ρήση, νομίζω βγήκε πριν από την πολύ οργανωμένη "αστική" κοινωνία, όταν το 90% του πληθυσμού ζούσε στην ύπαιθρο. Νομίζω, δεν δογματίζω.
      Ξενικός

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ανεβλήθη επ' αόριστον η δίκη του Θανάση. Καλημερούδια φίλε Ηφ.



      http://www.efsyn.gr/arthro/anevlithi-ep-aoriston-i-diki-toy-thanasi-koyrkoyla

      Διαγραφή
  4. Που δουλευει ο συγκεκριμενος κυριος? Γιατι αν δεν ειναι δημοσιος [οπως 100αδες αλλοι παρομοιοι] τοτε πως βγαινει το μεροκαματο οταν τρεχει ολημερις για ΔΕΑ, «Απελάστε το Ρατσισμό», Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) κλπ.κλπ. Αφιερωμένο σε όσους τρώνε το κουτόχορτο των Μπίζνες-Καλά-Οργανωμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Ανώνυμε, από το σχόλιό σου συμπεραίνω πως γνωρίζεις καλά (τουλάχιστον καλύτερα από εμένα) το βιογραφικό σημείωμα του Θανάση Κούρκουλα. Υποθέτω λοιπόν πως δε σου είναι δύσκολο να εντοπίσεις και τον κλάδο της εργασίας του. Εκτός εάν το γνωρίζεις ήδη και η ερώτησή σου δεν είναι παρά ρητορική.

      Αυτό που δεν καταλαβαίνω στα γραφόμενά σου και θα ήθελα να με βοηθήσεις είναι η σύγχυση που επιχειρείς μεταξύ της όποιας κοινωνικής δράσης ενός ανθρώπου (όχι μόνο του συγκεκριμένου) με την επαγγελματική του ζωή. Ποια εργασιακή θέση ενός ατόμου - κατά τη γνώμη σου - θα κάλυπτε για παράδειγμα τα κριτήριά σου και θα …επέτρεπε στον κάτοχο αυτής την ενασχόληση του με τα κοινά;

      Τυχαίνει να γνωρίζω μερικούς ανθρώπους (προερχόμενους απ’ όλους τους εργασιακούς τομείς) που έχουν επιλέξει να δίνουν μέρος του χρόνου τους σε τέτοιους φορείς.

      Τέλος, για την τρικυμία των αφιερώσεων, των κουτόχορτων και της Μπίζνας που γράφεις μάλλον εσύ ξέρεις καλύτερα απ’ όλους τι εννοείς.

      Διαγραφή
    2. Συγγνωμη που σου χαλασα την προοδευτικια νιρβανα, ειναι και η μερα δυσκολη. Ναι, η ερωτηση ηταν ρητορικη για το επαγγελμα του κυριου, ποσως με ενδιαφερει αλλα πως γινεται και παμπολλοι ομοιδεατες του [και σου?[ πολυ-αντιεξουσιαστες ειναι κρατικοδιαιτοι παραμενει μυστηριο. Μια απλη βολτα στο διαδικτυο και μαθαινεις πολλα. Οσο για τα περι παρομοιου τυπου ''εθελοντικης ενασχολησης μετα κοινα'' μαλλον σε αφελεις υπνωτισμενους απευθυνεσαι.''Επαγγελματιας αντιρατσιστης'' και ''στελεχος ΜΚΟ'' σκεφτονται να τα βαλουν και στο τεστ επαγγελματικου προσανατολισμου για μαθητες, ακουγονται προσοδοφορα σε τετοια ανεργια. Εδω σε αποχαιρετω.

      Διαγραφή
    3. Και η μέρα γίνεται ελαφρά δυσκολότερη.

      Ρε Ανώνυμε, δεν είναι πως δεν αντιλαμβάνομαι τα λεγόμενά σου (τόσο εγώ όσο και όσοι τα διαβάζουν), είναι που δεν καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξης των σχολίων σου στη συγκεκριμένη ανάρτηση.

      Αν αφήσω στην άκρη μια προσωπική αντιπάθεια ή μάλλον εμπάθεια προς τον συγκεκριμένο άνθρωπο που εύκολα διακρίνω και η οποία ποσώς με ενδιαφέρει (εσύ σίγουρα γνωρίζεις αν δικαιολογημένα ή όχι νιώθεις έτσι) η διαφωνία σου έγκειται σε τι; Στην "εθελοντική ενασχόληση με τα κοινά"; Στα πολιτικά πιστεύω όποιου ασχολείται με αυτά; Στο υπόβαθρο της δίωξης στην οποία αναφέρομαι στην ανάρτηση;; Στην ύπαρξη αντιρατσιστικών αντανακλαστικών;

      Και τι με νοιάζει εμένα τι δουλειά κάνει κάποιος που ασχολείται με αυτά; Κι αν είναι δημόσιος υπάλληλος τι έγινε δηλαδή; Εκτός αν τροφοδοτείται/διαχειρίζεται κρατικό χρήμα με έκνομο/ανήθικο τρόπο, πράγμα για το οποίο εάν γνωρίζεις κάτι τράβα και κάνε τις καταγγελίες στους αρμόδιους φορείς και όχι αφήνοντας ανώνυμα υπονοούμενα δεξια κι αριστερά.

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails