7 Μαΐου 2015

στάσου πλάι μου



Το τέλος μιας ενδιαφέρουσας ραδιοφωνικά - και όχι μόνο - εβδομάδας που ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα ήδη εδώ και έξι ημέρες. 

Κατά την προσφιλή μου συνήθεια είχα ετοιμάσει ήδη την αφίσα της από Παρασκευή βράδυ όταν – Ω! της στενάχωρης συμπτώσεως – ενημερώνομαι πως ο Ben E. King, o τραγουδιστής του περίφημου Stand by me, εγκατέλειψε μόλις τα εγκόσμια. Η "επικαιρότητα" στο κατόπι του lemon, σκέφτομαι. 

Κι αμέσως μετά - πέρα από το πασίγνωστο κι αγαπημένο - anthem, έρχεται στο μυαλό μου η ομότιτλη ταινία. Με την παρέα των πιτσιρικάδων, με το πτώμα στο δάσος και την περίφημη σκηνή του ξαφνικού κυνηγητού στις ράγες του τρένου στην εναέρια γέφυρα πάνω από το ποτάμι. 

Κάποια στιγμή, πολλές δεκαετίες πριν, σε μια πολλοστή προβολή της ταινίας από τα κρατικά κανάλια τη χάζευα χωρίς ήχο ακούγοντας ταυτόχρονα το 77 των Talking Heads. Και ήταν συγκλονιστικός ο τυχαίος μα απόλυτος συγχρονισμός της παραπάνω και ευρύτερα γνωστής σκηνής του φιλμ, με το Psycho Killer! Ούτε ο καλύτερος μοντέρ δε θα πετύχαινε το καταιγιστικό κρεσέντο του τραγουδιού να αντιστοιχει με το φινάλε της σκηνής.


Στάσου πλάι μου, κάτι που θα έπρεπε να ισχύει από μόνο του πάντα. Να μην το ζητά κανείς από κανέναν αλλά να εννοείται. Να είναι ο κανόνας πως θα είσαι για τον άλλο εκεί. Ακόμα κι όταν δε σε περιμένει/θέλει/φωνάξει. Ίσως παραείμαι χίππης παρότι ώρες ώρες νιώθω πως μεγαλώνοντας βυθίζομαι κι εγώ στην εγωιστική απάθεια της ηλικίας. 

Αύριο, Παρασκευή 8 Μαΐου στις 10:00 το πρωί όπως πάνταόποιος/α επιθυμεί να με συντροφεύσει δικτυακά και ραδιοφωνικά από το σπίτι, τη δουλειά ή απ' όπου αλλού δεν έχει παρά να πατήσει τον παρακάτω σύνδεσμο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails