16 Νοεμβρίου 2010

η επικήρυξη


Ανασκάπτοντας στο αρχείο μου, για άλλους λόγους, βρήκα το φύλλο της εφημερίδας Επικαιρότητα (15/12/1992) και το ξεφύλλισα στα γρήγορα. Θεώρησα σκόπιμο δε, να αποδελτιώσω τούτο το πορτραίτο από κάποιο άρθρο για τους επικηρυγμένους της ΕΛΑΣ πριν την ξαναεξαφανίσω από την κοινή θέα.

Το σχέδιο απεικονίζει εμφανώς εμένα, εσένα, το θείο σου, τον πατέρα του καλύτερού σου φίλου, το γείτονά σου. Στο 85% των αρρένων της χώρας μπορεί να πιστοποιηθεί η ταυτοπροσωπία με τούτο το ιχνογράφημα. Το αυτό πιθανότατα και στο 2,5% των ελληνίδων.

Συμπεραίνω λοιπόν πως είτε η έφεση στα καλλιτεχνικά του σκιτσογράφου της ΓΑΔΑ υπήρξε περιορισμένη, είτε - στην μικρών πιθανοτήτων υπόθεση που η απεικόνιση είναι …ακριβής - , ο εικονιζόμενος τρομοκράτης της 17Ν, παραμένει ασύλληπτος.

Στη δεύτερη περίπτωση το πολύτιμο σκίτσο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αναγνώριση των διαφυγόντων τη σύλληψη μελών της οργάνωσης που αρκετοί εικάζουν. Αρκεί να σβήσουν λίγα μαλλιά από πάνω (προτεινόμενη μέθοδος: γόμα 2 όψεων Pelican ), να γκριζάρουν λίγο τα φρύδια και να προσθέσουν 2-3 τρεμουλιαστές γραμμές στο κούτελο αντί ρυτίδων γήρατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails